Ta mopedkörkort med oss

AM-behörighet

Mopeden är ett bra fordon för den som har lite kortare sträckor och vill ta sig till jobbet eller utbildningen snabbt. Den slösar inte mycket bränsle och är enkel att manövrera. Det är många ungdomar som tar mopedkörkortet och vi vill vara med om att ge dem en gedigen och anpassad utbildning till våra 15-åringar som ska köra ute i trafiken för första gången i livet. Vi har erfarna MC-lärare som coachar eleverna under hela utbildningen, genom teorin och uppkörningen.

Anmälan till kurser Se våra priser

Våra mopeder

Vi har nya och trafiksäkra klass 1 mopeder (AM) som samtliga är eldrivna.

Körkortstillstånd

För att överhuvudtaget få övningsköra med moped (AM) behövs ett körkortstillstånd, vilket du ansöker om hos transportstyrelsen. Utöver det skall ett syntest bifogas med ansökningen.

Läs mer i Transportstyrelsens hemsida!

Kunskapsprov

Kunskapsprovet är mer känt som teoriprovet hos trafikverket. Innan teoriprovet görs måste eleven ha fullgjort en godkänt teoretisk utbildning, en praktiskt utbildning och ha fyllt minst 15 år.

Förarprov

För mopeder finns inget förarprov som måste genomföras, till skillnad från bil med B-behörighet. Eleven genomför en trafikkörning med eleven efter att eleven bedöms ha tillräckligt goda kunskaper i att hantera mopeden på ett säkert vis.