Ta ditt körkort för bil

B-behörighet

Det är en viss frihet att köra bil, vare sig du kör den ofta eller sällan. Med bil behöver du inte förhålla dig till olika turer i kollektivtrafiken eller liknande och du har mer möjlighet att planera körtid och körvägar så att du kommer fram till destinationen på ditt eget sätt. Vi anpassar nivån efter din personliga nivå och strävar alltid efter att göra eleven till en säker och medveten förare med en hög grad av mognad.

Anmälan till kurser Se våra priser

Våra bilar

Vi har en bil av modell Volvo V90 som våra elever övningskör med, en vanlig bilmodell som syns ute i svenska vägar.

Körkortstillstånd

För att överhuvudtaget få övningsköra med behövs ett körkortstillstånd, vilket du ansöker om hos transportstyrelsen. Utöver det skall ett syntest bifogas med ansökningen.

Läs mer i Transportstyrelsens hemsida!

Kunskapsprov

Kunskapsprovet är mer känt som teoriprovet hos trafikverket. Innan teoriprovet görs måste bägge riskutbildningarna vara genomförda.

Handledarutbildning

Vi erbjuder introduktionsutbildning för handledare och elever. Denna kurs är obligatorisk för den som ska övningsköra privat. Genomförd kurs är giltig i 5 år.

Förarprov

Sista anhalten är förarprovet, där dina körkunskaper i trafiken sätts på prov rent praktiskt. Förarprovet, mer känt som "uppkörningen" får du göra när du har ett godkänt kunskapsprov.